14 Aralık 2013 Cumartesi

Biraz Sonra Öleceğini Bilmek

Sanırım insanın başına gelebilecek en hüzünlü durum, biraz sonra öleceğini bilmektir. Düşününce; biraz sonra ölecek kişinin gözlerinin içine bakmak, onun nefesini son defa senin gözlerinin önünde verecek olması düşüncesi bile insanın içini sızlatıyor.
Senin sabah çalan alarmla tatlı uykunu 5 dakika ertelemek için gösterdiğin çaba takdire şayan, mutlaka çok zor bir durum olmalı uyanmak. Peki sabah uyandığında idam edileceğini bilen ve son uykusuna gözlerini kapatan bir insanın gece nasıl uyuduğunu hayal ettin mi hiç? O an için rahatlığı veya hangi hayvanın hangi tüyünden yapıldığı önemsiz olan yastığına kafasını koyduğunda aklından geçenleri. Bir kaç saniye düşün be adam, hiç olmazsa empati yap be kadın. Sabah, onu almaya gelen askerlerin ayak seslerini düşünün, infaz edilecek yere götürmek için gelen kalbinizdeki acı artmadı mı, küçük bir sızı geldi mi? Hele bir de suçu yoksa. Dayanılmaz bir acı olsa gerek. Yaşadığı en zorlu bekleyiş, sabah durakta dolmuşu beklerken geçirdiği 3 dakika veya okulda sözlü sırası beklemek olanlar bu acıyı ancak hayal edebilirler, gerçeğini varın siz düşünün.
Kim ne düşünür bilemem ama idam edilecek kişinin işlediği suçun büyüklüğü, benim için pek birşey ifade etmiyor. Şeriattan kalma, insanlık dışı, vahşi bir cezalandırma yöntemi bu. Bir insanın cinayet işlemesinden daha kötü bir şey varsa, o da devletin planlı ve yasal olarak cinayet işlemesidir.

1 yorum:

  1. Böyle bir sabaha uyanacaksa insan kapatabilir mi gözlerini?
    Ya da öyle sımsıkı kapar gözlerini ve hiç açmaz mı?

    YanıtlaSil