4 Aralık 2013 Çarşamba

İsveç 2.Liginden Bir Takımın İdeal 11'ini Sayabilen Kız

1991 yılında Fifa Bayanlar Dünya Kupası oynanmaya başladığından bu yana, tüm dünyada bayanların da futbola ilgisinin artması konusunda reklamlar, kampanyalar aldı başını gidiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun radikal bir kararla, seyircisizi oynama cezası verilen takımların maçlarına sadece bayanların ve çocukların tribünlerde yerini almasına izin vermesi de bu konudaki uygulamalardan sadece bir tanesi.
Erkeklerde ise bu konuya bakış açısı biraz farklı. Büyük bir çoğunluk, futboldan anlayan, ofsaytın ne anlama geldiğini bilen, İsveç 2. Liginden bir takımın ideal 11'ini sayabilen kız modeli hayali kurarlar. Bilader hiç düşünmüyor musun, senin aradığın kriterlere sahip bir varlığın fiziksel olarak değil de ruhsal olarak hala kız olup olmadığını?
Bilimsel araştırmalara konu olabilecek tezler ileri sürenleri bile var bunların; en son oynanan Fenerbahçe- Beşiktaş maçında arkamızda oturan genç kızın erkek arkadaşına gayet ciddi ve soğukkanlılıkla sorduğu soruda görüleceği üzere;
- Aşkım yaa neden 6 forvetle çıkmıyolar kii?
+ Ohaaa ?!
İşte tüm bu futbola dahil olma çabalarının cezasını çekiyoruz şu an toplumca. Hayatını, yaşam tarzını erkeklerin arzularına göre şekillendiren bazı kızlar, maalesef futbolu kullanarak; erkeklere yavşama, hemcinsleri içerisinden sıyrılıp erkeklerin ilgisini çekme, kısacası marjinal görünme amacı ile, birden bire futbol manyağı kesildiler.
Feysbuk ve Twitter duvarlarına, ”Fenerbahçeliler bilmem kaç adım öndedir”,  ”Hayatım sarı kırmızı” benzeri şeyler yazmak gibi, saçma sapan hareketlerde bulunan, nerde yakışıklı futbolcu varsa isimlerini bir şekilde öğrenip resimlerini paylaşan, ofsaytın ne olduğunu bilmeyi büyük bir meziyet sanan, futboldan gerçekten anlama ihtimali, dünyaya puding olarak gelme ihtimalinden daha düşük olan bu kızların sayısı maalesef gün geçtikçe artıyor. Üstelik bu şekilde kendi takımını tutan erkeklerin ilgisini çektiklerini veya hemcinslerinden üstün olduklarını sanıyorlar ya, ne kadar itici olduklarının farkında bile değiller. 
Bunun sorumlusu da suçu hiç kimseye atmadan kabul edelim ki maalesef biz erkekleriz. Ülkemizde, futbol ile bayanları aynı sohbete gark etmenin böylesine saçma sonuçlar doğuracağını tahmin edemedik.
Kızlar, kızlarımız, biz bir hata ettik. Lütfen, uzak durun la futboldan. Anlamıyorsanız, rol yapmayın, kendiniz olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder