12 Aralık 2013 Perşembe

Galatasaray- Juventus 11.12.13 Anısına

Böylesi bir günde büyük zaferi kaleme almadan olmazdı...
Olsa olsa Reina'da saat 23:15'te rezervasyonu olduğunu düşündüğüm Portekiz'li hakemin 31.dakikada maçı durdurup soyunma odasında kalorifere elini tutup geldikten sonra topun sahadaki gidişini bile kontrol etmeden içeri girmesi ve Uefa Başkanı Michel Platini'nin hakem içerideyken telefonla yaptığı görüşmede maçı oynatmamasını ve daha ağır bir zeminde 1 gün sonra oynanmasının, artık herkesçe bilinen katı italyan futbolunun (0-0) ekmeğine yağ süreceğini, buz tutan Türk Telekom Arena cehennemini tezahüratlarıyla ısıtan taraftarın ancak ertesi gün saçma bir saatte o stada gelemeyeceğini ve bu nedenlerle maçın öğle saatlerinde oynanmasının uygun olacağını talimat vermişti. Oysa ki Türk Telekom Arena tribünleri amele doluydu. İndir 100-200 tane temizlesinler. Aklınca, ertesi gün tribünlerin boş, sahanın çamur deryası, Galatasaray futbolcularının morallerinin bozuk ve sonunda 0-0 'ı elde edip turu geçecek Juventus olacaktı.
Perde arkasında ise yandaş medyanın ve at gözlüklü spor yazarlarının görmezden geldiği, görse bile oturdukları koltuğun sevdasından dile getiremediği, ancak artık Şampiyonlar Ligi'ne dahi el atabilen Fransız- İtalyan bahis + para+ şike oyunları vardı. Kısacası tadı damağımızda kalan, umutsuzluğa gömüldüğümüz bir Salı gecesi vardı.
Çarşamba günü saat 15:00'da ise sahada doldur- boşalt ile oynayacak toplamda 6 stoper, 2 uzun boylu pivot santrafor ve sağda solda ve orta sahada kar topu oynayan figüranlar vardı. Juventus eli mahkum 1.95'lik kulesi Llorente ile oynamaya çalıştı. Ancak maç sonunda; "Galatasaray Avrupa fatihidir" ifadelerini kullanacak Gökhan Zan'ın bire bir oyunuyla hava toplarının çoğunu kaptırmadı Galatasaray. Juventus bir süre Tevez liderliğinde üstünlük kursa da G.Saray savunması üzerine çok iyi çalıştığı 3-5-2 ve 5-3-2 formatının gerektirdiği kademe anlayışını çok iyi uygulayarak gol yemedi. Zemini gören bir çok kişi bu sahada "golü atan kazanır" demişti. 85 dakika Llorente'nin yapamadığını Drogba tecrübe ve ustalığını birleştirdiği anda golü attırdı, işi bitirdi. Sneijder’ın vuruşu İtalyan tarzıyla İtalyanları yenme rehberinin son sayfası misaliydi. Ne de olsa Sneijder uzun süre hem İtalya Ligi’nin hem de Avrupa’da İtalyan futbolunun kralı olmuştu. 
Bu arada 21 yıl sonra G.Saray, İstanbul karından 18 Mart 1992’nin tarihsel intikamını da almış oldu. 18 Mart 1992’de Rotariu ile Taner, Werder Bremen ve ‘Kar’a golü atabilseler tarihe geçeceklerdi, Sneijder attı Galatasaray Juventus'u 1-0 yenerek tur atladı ve -6 averajla tur atlayan ilk takım olarak tarihe geçti! Italyanlara "mamma li turchi" (annecim Türkler) lafini yeniden hatirlatan Hollandalı Sneijder tarihe geçti!
Artık Aydın Yılmaz Şampiyonlar Liginde oynayacak ama Pirlo, Shaktar Karagandy deplasmanına falan gidecek düşünsene. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder