28 Kasım 2013 Perşembe

KPSS İle 5 Yılda Atanmış Öğretmene İlk Derste Kendinizi Tanıtma Çabası

O okula ve sınıfa ilk görev yeri olarak gelen ve ilk öğrencileri olarak sizin de aranızda bulunduğunuz sınıfta, boş geçmesi artık ekolojik sistemde doğanın kanunu olarak süregelmiş, yılın ve kariyerinin ilk dersini doldurma adına, 5 yıldır KPSS'ye çalışan, gecesini gündüzüne katan, 30 yaşında ancak ataması yapılan idealist öğretmen sınıftaki öğrencilerden tek tek kendilerini tanıtmasını ister. Bunun için miydi onca çaba? İsmini soy ismini söylersin ama isim ve soy isim kattiyen yeterli değildir onun için, yeni göreve başlamasından ziyade yıllarca atanamamanın bünyeye getirdiği psikopatlığı ile doğru orantılı olarak, anne-baba mesleği, okumak istediği üniversite bölümü, memleketi, hobileri gibi sorular da sorulabilir öğrencilere.
Çoğu öğrenci bu faslı hiç sevmez. Okulun ilk günü zaten öğrenci için gergin bir ortamda, üstelik sınıfta daha önce çoğunu hiç görmediği tipler varken, kısacası pek samimi bir ortam yok iken, bu şekilde kısa da olsa biyografisini özetlemek öğrencileri gerer. Tanıtma sırası kendisine yaklaşan öğrenci sizseniz, gerildikçe gerilirsiniz. Hele ki benimki gibi anlaşılması zor bir soyisme veya isme sahipseniz, öğretmen muhtemelen ilk seferde bu ismi anlamayaz ve tekrarlatır. İşkence öğrenci açısından ikiye katlanır. İsim anlaşılmasının zor olmasının yanı sıra bir de komik ise, öğrenci yerin yarılması için dua etmek durumunda kalacaktır.
Yeni nesil öğretmenlerden ricamdır ki, şu olaya bir son verin. İsimleri zaten zamanla öğrenirsiniz. İlk günden ne aceleniz var arkadaş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder